Calamiteitendienst

Calamiteit is een ander woord voor een (natuur)ramp. Het is een onverwachte gebeurtenis die veel schade als gevolg heeft. Calamiteiten zijn in combinatie met gevaarlijke stoffen, waaronder asbest, heel gevaarlijk. Neem bijvoorbeeld een brand in een oud winkelpand. Er zijn nog veel ‘oude’ gebouwen in Nederland waarin asbest zit verwerkt, bijvoorbeeld in golfplaten, vensterbanken, dakbeschot of in cement. Deze materialen kunnen beschadigd raken doordat ze in brand vliegen of worden aangetast door de hitte. Dit kan ervoor zorgen dat hierdoor asbest kan vrij komen, terwijl het eerst in het materiaal opgesloten zat.

De NIVO Groep is speciaal ingericht om ingezet te worden bij calamiteiten. Dag en nacht, 24 uur per dag staan mensen paraat in geval zich calamiteiten voordoen. Hierbij valt de denken aan bijvoorbeeld aan schades die ontstaan door brand, water, storm of bij sloop- en/of verbouwwerkzaamheden. Bij al deze schadegevallen bestaat er een kans dat er asbest vrijkomt.

Op het moment dat er bij een calamiteit asbest vrijkomt, kan dat vervelende gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Daarnaast betekend het ook dat de werkzaamheden op het door asbest besmette gebied stil gelegd moeten worden. Door de toevoeging van NIVO Asbest & Milieutechniek aan de NIVO Groep in 2017 kon de al bestaande Calamiteitendienst verder worden uitgebreid.

De afdeling Calamiteitendiensten en Asbest & Milieutechniek kan nu in samenwerking een nog breder pakket aan diensten aanbieden bij haar opdrachtgevers. Een totaal concept waarmee wij mensen in nood kunnen helpen op een deskundige wijze. Snel, daadkrachtig en deskundig handelen is in geval van een calamiteit het belangrijkste voor zowel de bewoners, omwonden als het milieu. Door alle vaardigheden onder één dak te hebben en korte lijnen, kunnen wij hierin voorzien.

Via het centrale nummer (088) 284 95 15 kunt u ons 24 uur per dag bereiken.

 

 

Meer informatie over onze calamiteitendienst? 088 - 284 95 15 Neem contact met ons op Meer informatie