Schimmelverwijdering

Er is veel vraag naar hoe het nu zit met het vochtprobleem en spouwmuurisolatie. Dat is niet voor niks. Vocht speelt een belangrijke rol wanneer het temperatuurverschil tussen binnen en buiten toeneemt. Bij NIVO Asbest & Mileutechniek krijgen we veel vragen over natte plekken of schimmels op de muren. Zaken die we bijna dagelijks tegenkomen. Wij onderzoeken samen met u de oorzaak en kunnen dan aangeven hoe wij vochtproblemen bij spouwmuurisolatie voor u kunnen oplossen.

Wat er gebeurt kun je goed zien in een auto, wanneer het buiten koud is; de auto wordt gestart en begint zich op te warmen, terwijl je in de auto zit. Doordat het buiten koud is, slaat de vochtige lucht neer op het koude raam. De ruiten beslaan. Dat gebeurt ook thuis als je geen dubbel glas hebt en met meer mensen in de kamer zit; dan loopt het water in straaltjes van het raam af.

Datzelfde vocht slaat ook neer op een koude muur. Achter een kast, piano, gordijn of schilderij is het nog kouder en staat de lucht stil waardoor het vocht daar langer blijft hangen. Met als gevolg schimmel en vieze plekken op de muur.

De oplossing: EPS Parels

NIVO Asbest & Mileutechniek gebruikt daarom altijd onze grijze Triple Plus EPS parels, omdat deze het meest bestand zijn tegen vocht. Door de ronde vorm blijft er altijd ruimte tussen de parels open, waarmee er een damp-open-isolatie in de spouwmuur is aangebracht. Wat er dan gebeurt, is dat u een (isolatie)buffer in de muur krijgt, waardoor de muren van elkaar gescheiden worden. De koude ventilatie is eruit; de buitenmuur blijft koud en de binnenmuur blijft warm. Daardoor krijgt condens geen kans om op de binnenmuur te komen, deze is dan voor neerslaand vocht te warm. Het resultaat is een droger huis en een hogere mate van comfort.

Comfort

Het is moeilijk om een gevoel te omschrijven, maar de (Tr+++) EPS isolatie parels geven een zeer comfortabele ‘open’ warmte. Uw muur wordt niet afgesloten en het zal niet benauwd worden in uw woning. Er vindt ventilatie plaats, die er voor zorgt dat er een optimaal comfort en gezond binnenklimaat heerst.

Werking

Op de parels kunnen geen schimmels ontstaan. Het is een mono-materiaal, dus zonder toevoegingen, brandwerend en voldoet aan diverse productie-eisen en normen. Door onze werkwijze kunnen wij een muur maximaal vullen en hebben we vrijwel geen last van de standaard verontreinigingen die in een muur zitten. Koude bruggen sluiten we vrijwel altijd in en speciebaarden hebben geen negatief effect, waardoor we een muur voorzien van het maximaal te halen rendement. In de tekening kunt u zien hoe dat ongeveer werkt. Damp gaat door de muur, door de isolatie en wordt door de wind als het ware naar buiten getrokken.

Hoe wij spouwmuurisolatie vochtproblemen verhelpen

Niet elk huis vraagt om dezelfde aanpak en behandeling. Door onze jarenlange ervaring en deskundige mensen, weten we exact wat we moeten doen om uw woning te garanderen van het beste eindresultaat. In een spouw van 6 cm. halen we bijvoorbeeld een isolatiewaarde van 2.11. Zo wordt ook uw huis een huis waar u met meer plezier in woont. EPS parels zijn meerdere malen in opdracht van o.a. het ministerie VROM getest en zeer goed bevonden met de hoogste isolatierendementen.

Wilt u meer informatie over schoonmaak? 088 - 284 95 15 Vraag vrijblijvend een offerte aan Offerte aanvragen