ECO hogedruk reiniging

In 2016 heeft NIVO een Eco hogedruk unit aangeschaft met de unieke en gepatenteerde Kokend Heetwater Techniek© (Octrooinr: 1015139). Deze Eco hogedruk reiniging beschikt over een modulerende brander waardoor er het water uit de spuitmond continue 102°C is. Dit zorgt voor een beter reinigingsresultaat en een besparing in water en tijd. Op deze pagina leest u welke voordelen deze techniek ons en onze opdrachtgevers biedt.

Beter reinigingsresultaat

Door de massa van water en de diep reinigende werking van temperatuur is het eindresultaat veel beter dan de conventionele hogedrukunits waarbij het water 80°C is.

 

Water/ en tijdsbesparing

Door de temperatuur aan de spuitmond tot een maximum te verhogen (102°C) in combinatie met de inslagkracht (massa) van water is er minder tijd nodig voor het reinigen. Water kan 27x meer energie verdragend dan (hogedruk-)stoom. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook vele liters schoon drinkwater.

 

Minder chemische middelen nodig

Door de hogere temperatuur kunnen chemische middelen in nagenoeg alle gevallen achterwege gelaten worden. Met de unieke en gepatenteerde Kokend Heetwater Techniek besparen we 60 tot 80% tijd, 60 tot 80% water en 50 tot 80% brandstof in vergelijking met andere methodes en (Hogedruk-)stoom.

Milieuvriendelijk

De Ecoboiler van Waterkracht is de schoonste brander in haar soort. De CO uitstoot van de brander is slechts 33 PPM. Als enige in haar soort voldoet Waterkracht hiermee aan de strenge Duitse Bimsch norm van 60 PPM.

Brandstofbesparing

Het hete koelwater van de motor wordt door een warmtewisselaar gepompt. De hogedrukpomp zuigt koud water aan uit de voorraadtank en ook door deze warmtewisselaar geleid. Op deze wijze wordt de motor gekoeld en het water naar de pomp toe voorverwarmd. Dit geeft een aantal grote voordelen:

  • Geen radiateur aanwezig die onderhevig is aan onderhoud, ruimte inneemt en lucht (=geluid) verplaatst. Er is daardoor geen last van het geluid.
  • Doordat het water naar de pomp toe voorverwarmd wordt besparen we aanzienlijk op de brandstofkosten.

ECO hogedruk reiniging

 

Wilt u meer informatie over NIVO? 088 - 284 95 15 Vraag vrijblijvend een offerte aan Offerte aanvragen