Stressjam: anders denken over stress d.m.v. gamen/VR

Anders denken over stress m.b.v. Gamen/Virtual Reality

Waarom StressJam?

Al jarenlang gaat men ervan uit dat stress ons ziek maakt. Uit onderzoek is echter gebleken dat als je anders tegen stress aankijkt,  je zelfs het laagste risico hebt om klachten te ontwikkelen. De manier waarop je tegen stress aankijkt is dus belangrijk!

Mensen die stress zien als een nuttig onderdeel van het leven in plaats van schadelijk, hebben een betere gezondheid, voelen zich gelukkiger en zijn productiever op het werk. En dat zelfs tijdens perioden van hoge stress. 

StressJam is een methode die mensen een nieuwe mindset leert te ontwikkelen. Dit alles door gewoon te gaan gamen! 

gamen

Hoe werkt StresJam?

-Je draagt een VR bril

-Via de bril waan je je op een onbewoond eiland en krijg je met verschillende uitdagingen te maken die je alleen kunt tackelen door te sturen op je eigen stresssysteem. Soms moet je hartslag omhoog en soms moet je juist zorgen dat je hartslag naar beneden gaat. Dit kun je ook zien op de controllers die je vasthoudt.

-er worden allerlei metingen gedaan d.m.v sensoren op je lichaam ( band onder je borst) en de controllers in je handen. Tevens word je gevraagd vragenlijsten in te vullen.

Lees meer over Stressjam op de website: http://www.jamzone.nl/

Waarom doet NIVO mee aan Stressjam?

Stress op de werkvloer is een serieus aandachtspunt. Stressjam kan meehelpen aan het veranderen van de mindset van medewerkers, zodat zij beter leren omgaan met stress. Zo ervaren zij minder negatieve gevolgen van stress en kunnen ze beter anticiperen in een stressvolle situatie.

NIVO doet een pilot onder haar medewerkers. Een willekeurige selectie van medewerkers gaat in 4 weken tijd d.m.v. Virtual Reality anders leren omgaan met stress.

Wilt u meer informatie over schoonmaak? 088 - 284 95 15 Vraag vrijblijvend een offerte aan Offerte aanvragen