24/7 calamiteitendienst

De calamiteitendienst van NIVO is er voor iedereen

Een calamiteit komt altijd onverwacht en is enorm vervelend, maar kan ook desastreuse gevolgen hebben. Het is van groot belang dat er snel en vakkundig wordt opgetreden om de schade zoveel mogelijk te beperken. Of het nu een brand is in een woning of in een klein of groot bedrijf: de gevolgschade wilt u zoveel mogelijk beperken. De calamiteitendienst van NIVO is er voor iedereen. Wij hebben ruime en brede ervaring bij kleinschalige- en grootschalige branden, water- en stormschades in Noord-Nederland.

De Calamiteitendienst van NIVO bestaat uit diverse teams van specialisten die hulp bieden bij brand-, rook-, roet- en waterschades. Onze teams worden ingezet bij salvage en incidenten in Noord-Nederland. NIVO heeft een calamiteitendienst bij elke vestiging. Wij zijn snel ter plekke vanuit onze vestigingen in Leeuwarden, Groningen, Zwolle en Bolsward.

Herstelwerkzaamheden

Na het blussen van de brand en/of het opruimen van de schade is het meestal noodzakelijk om bepaalde onderdelen weer geheel of gedeeltelijk opnieuw op te bouwen. In overleg met onze projectleider kan NIVO ook diverse herstelwerkzaamheden voor u uitvoeren. De kosten voor herstelwerk worden vaak volledig vergoed door uw verzekeraar.

Enkele voorbeelden:

  • Het reinigen en drogen van de inboedel (meubels, servies, etc.)
  • Het afvoeren van beschadigde zaken in en rondom de woning
  • Geurvrij en schoonmaken van de woning/bedrijfspand
  • Textiel/wasgoed stomen of wassen (gordijnen, kleding, linnengoed, etc.)
  • Technische apparatuur reinigen en/of repareren
  • Transport & opslag van goederen
  • Het reinigen en drogen van de opstal; dit betreft de (nagel)vaste delen in de woning
  • Lichte bouwkundige herstelwerkzaamheden; zoals schilderwerk en plafonds herstellen

Samen werken voor een goede afloop

Bij aankomst bij de calamiteit starten onze collega’s direct met het verlenen van de eerste noodhulp. Om risico’s zoals instorting en verlies van emotionele en of waardevolle spullen of goederen zoveel mogelijk te voorkomen nemen onze collega’s u de volledige zorg uit handen. Zij hebben ervaring en u kunt er gerust op zijn dat zij de juiste beslissingen nemen.

De inboedel die verloren is gegaan wordt in overleg met u na de eerste noodhulp door ons afgevoerd. De overige inboedel wordt op de meest dichtbij zijnde vestiging gereinigd en indien nodig gereconditioneerd.  De aangedane opstal wordt in overleg specialistisch gereinigd. We bespreken de mogelijkheden zorgvuldig en gebruiken eigen materiaal zoals een hoogwerker en hogedrukreiniger. Veiligheid voor de aanwezige mensen en de eigen collega’s staat hierbij voorop.