Innovatie

Binnen NIVO is een Materiaal- en Innovatiecommissie samengesteld. Uit iedere afdeling is een betrokkene afgevaardigd met interesse voor innovaties. Samen testen zij materialen, kleding, nieuwe machines en werkmethoden. Het doel van onze commissie is het downsizen van het aantal materialen/middelen, het invoeren van nieuwe innovaties of werkkleding en het bewaken van milieu- en veiligheidsregels op gebied van materialen en middelen. Ook digitale trajecten, zoals sensoring, belevingsonderzoeken, facilitaire scans of zelfs geheel nieuwe concepten worden (in nauwe samenwerking met preferred suppliers) getest en ontwikkeld. Op deze manier zijn wij continu op de hoogte van ontwikkelingen en innovaties op schoonmaakgebied!

In overleg met onze opdrachtgevers introduceren wij innovaties stelselmatig op de locaties waar wij onze diensten aanbieden. Zo halen ook onze partners voordeel uit de nieuwste ontwikkelingen uit de schoonmaakwereld. Eveneens participeren studenten van bijvoorbeeld Facility Management of Design bij NIVO voor specifiek samengestelde opdrachten zoals het uitvoeren van een customer survey, e-learning of het maken van een beursstand.

Schoner Schoon

Facilitaire Dienstverlening

Crohill Schoner Schoon-Concept

Vanuit ons innovatiecluster hebben wij samen met leverancier Crohill het Schoner Schoon-concept ontwikkeld en geïntroduceerd. Met trots zijn wij het enige bedrijf uit het Noorden dat gecertificeerd is dit concept te voeren. Met Schoner Schoon wordt het verbruik van (micro-)plastics gereduceerd binnen het schoonmaakonderhoud met ruim 83%. De Plastic Soup Foundation ondersteunt dit initiatief en berekent jaarlijks met de online duurzaamheidsmeter de besparing. Hiervan ontvangt u uiteraard een certificaat en een keurmerk.

 

Specialistische Reiniging-Presentatie Elektr Hogedruk unit-Leeuwarden-0013

Specialistische Reiniging

Elektrische hogedrukunit

NIVO heeft bewust gekozen voor de elektrische variant van de hogedrukunit. Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in de transitie naar fossielvrij en geluidsarm reinigen. Niet alleen is dat beter voor het milieu, maar het werkt ook een stuk stiller. Fijn voor onze medewerkers en de werkomgeving.

De unit is ontwikkeld door Meclean. Het doel was om een hogedrukunit te ontwikkelen die niet onderdeed in prestatie ten opzichte van een brandstof aangedreven model. Opladen kan via een laadpaal voor personenauto’s of via het reguliere stroomnet.