Schoonmaak in de zorg

Schoonmaak in de zorg gaat verder dan alleen de praktische schoonmaakwerkzaamheden. Bij NIVO verlenen we onze schoonmaakdiensten in onder andere de ouderenzorg, revalidatiecentra en wooninstellingen voor mensen met een beperking. We leggen de focus op een hygiënische omgeving om bewoners en gebruikers een veilige en leefbare omgeving te bieden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Biedt u zorg aan in een van de vijf noordelijke provincies van Nederland? Vanuit onze vestigingen in Bolsward, Leeuwarden, Groningen en Zwolle zorgen we bij NIVO voor korte lijnen die ons in staat stellen regionaal te werken. We schakelen snel en garanderen hoge kwaliteit om de behoeften van u en uw bewoners centraal te stellen. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden op het gebied van schoonmaak in de zorg.

Schoonmaak in de zorg op basis van vier pijlers

De schoonmaak die we in de zorg uitvoeren, verschilt op een aantal punten van onze schoonmaakdiensten op kantoren of scholen. Dat heeft ermee te maken dat we de woonomgeving van uw bewoners betreden om die schoon te maken. Om dit goed aan te pakken, focussen we ons binnen de schoonmaak in de zorg op hygiëne, welzijn en woonplezier, hospitality en maatwerk.

schoonmaak zorg hygiene NIVO

Hygiëne

Een gezonde en hygiënische leefomgeving is essentieel. Dat betekent dat we binnen NIVO voor de schoonmaak in de zorg een nauwkeurige en specialistische aanpak hanteren. Op die manier creëren we een schone omgeving waarin mensen die kwetsbaar zijn voor externe factoren, veilig kunnen leven. We maken gebruik van speciale reinigingsmaterialen en -middelen als antibacteriële doeken, elektrische rolvegers, disposables en desinfecterende schoonmaakmiddelen. Voor deze middelen zijn certificaten afgegeven voor wetenschappelijk bewezen effectiviteit in het geval van o.a. COVID-19 en het NORO-virus.

welzijn woonplezier schoonmaak zorginstelling

Welzijn en woonplezier

Schoonmaken in de woonomgeving van mensen vraagt om speciale aandacht. Onze medewerkers zijn aan het werk in de privéomgeving van uw bewoners. Zorgvuldigheid is hierbij belangrijk en daar zijn we voortdurend op bedacht.

hospitality vertrouwd gezicht zorg

Hospitality

In de zorg is hygiëne essentieel. Maar ook het zien van een herkenbaar en vertrouwd gezicht is een absolute must. Doordat er vanuit Bolsward, Leeuwarden, Groningen en Zwolle altijd een vestiging bij u in de buurt is, heeft NIVO de capaciteit haar medewerkers op vaste adressen te laten werken. Dit geeft zowel uw medewerkers als uw bewoners een veilig gevoel. Wij leiden onze medewerkers dusdanig op dat u zich volledig kunt richten op het bieden van de juiste zorg. In samenspraak met onze partners leren wij onze medewerkers de kenmerken van diverse ziektebeelden op uw locatie. Hierdoor anticiperen zij nog beter op situaties terwijl uw medewerkers ongestoord de juiste zorg blijven verlenen.

maatwerk schoonmaak zorginstelling

Maatwerk binnen zorginstelling

Schoonmaak in de zorg betekent aandacht hebben voor details en bewust anticiperen op de omgeving. Daarom hebben wij een gericht pakket met extra voorzieningen die geselecteerd zijn voor onze partners in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan werkwagens die afsluitbaar zijn en waarin schoonmaakmiddelen veilig opgeborgen zijn. Daarnaast zorgen lucht gevoerde banden onder de werkwagens ervoor dat geluidshinder en overprikkeling voor de bewoners wordt voorkomen.

Screening en opleiding

NIVO is een professioneel schoonmaakbedrijf dat zich in haar werkzaamheden richt op hygiëne, welzijn en woonplezier, hospitality en maatwerk. Om dit te kunnen doen, investeren we bewust in onze medewerkers die uitgroeien tot goed opgeleide mensen met de beste prestaties. Zij maken dagelijks waar wat wij u beloven. Via onze NIVO-Academie bieden we aan leidinggevenden, maar vooral ook aan de medewerkers op de werkvloer extra scholing. Medewerkers in de zorg krijgen tijdens de basisopleiding standaard een module hospitality en een module zorg aangereikt. Deze modules worden desgewenst ook op locatie gegeven door erkende vakdocenten waarbij ruimte is voor specifieke wensen.

Onze medewerkers worden gescreend voordat ze op de zorglocaties aan het werk gaan en we handhaven een lagere werkdruk voor de schoonmaak in de zorg. Hierdoor zijn onze medewerkers in de gelegenheid te zorgen voor een optimaal hygiënische omgeving, hebben zij voldoende aandacht voor bewoners en springen zij in op ad hoc situaties. Wanneer cliënten op een woongroep bijvoorbeeld (tijdelijk) behoefte hebben aan extra inzet op maat, nemen onze medewerkers de taken van de mantelzorger waar nodig over. De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) biedt hier diverse mogelijkheden voor. NIVO denkt met u mee en doet graag dat stapje extra om zowel bewoners als medewerkers te ontzorgen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Fokje van der Wal
Naast een structurele goede prijs-kwaliteit verhouding hebben we ook tijdens Corona veel gehad aan NIVO. Zo konden we direct opschakelen met het aantal schoonmaak collega’s op locaties waar Corona uitbraken waren. Daar werden de locaties weer tiptop schoongemaakt door het vriendelijke personeel. Ook qua professioneel specialistisch onderhoud op onze locaties hebben wij goede ervaring in de samenwerking met NIVO. De Zorggroep Alliade heeft een duurzame samenwerking met NIVO Fokje van der Wal, Regievoerder Schoonmaak Zorggroep Alliade

Schoonmaak in de zorg door schoonmaakbedrijf NIVO

U wilt uw bewoners een hygiënische en veilige leefomgeving bieden. Maak daarom gebruik van de schoonmaakdiensten die we als professioneel team van NIVO aanbieden. We willen cliënten en zorgmedewerkers zoveel mogelijk ontzorgen. Dat gaat verder dan alleen het uitvoeren van praktische schoonmaakwerkzaamheden en dat doen we altijd met discretie en zorgvuldigheid.

Wilt u weten wat we bij NIVO voor u kunnen betekenen en hoe de schoonmaak in de zorg er voor u uit kan zien? Neem vrijblijvend contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. We ondersteunen u graag op het gebied van hygiëne, welzijn en woonplezier, hospitality en maatwerk, zodat u uw bewoners een hygiënische en veilige woonsituatie kunt bieden.