Duurzaamheid

Behaalde resultaten

In de afgelopen jaren heeft NIVO Groep veel gedaan aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Aan de hand van de Sustainable Development Goals is hiernaast een grafische weergave gemaakt van wat er binnen de NIVO Groep de afgelopen jaren zoal heeft plaatsgevonden.

Sociaal en duurzaam ondernemen

Sociaal en duurzaam ondernemen is meer dan alleen je ecologische voetafdruk verkleinen, het is óók goed zorgen voor je omgeving en medewerkers zodat ze duurzaam inzetbaar zijn. Bij NIVO staan de medewerkers voorop, zij zijn de belangrijkste factor bij NIVO en dat beseffen we ons maar al te goed. Alles wat we doen staat in het teken van een duurzame toekomst van mens en leefomgeving.

Sociaal ondernemen staat bij NIVO centraal en dat vertaalt zich direct in een diversiteit in het personeelsbestand. Iedereen verdient een kans om te werken en als dat betekent dat wij daarvoor een stapje extra moet zetten, dan doen we dat graag. Wilt u meer lezen over onze manier van Social Return?

Mensenbedrijf

Opleiden via NIVO Academie

In de schoonmaakbranche draait het om mensen. Schoonmaakmedewerkers zijn hét visitekaartje op de werkvloer. In 2012 ontstond een mooie kans voor NIVO om een ​​eigen academie op te richten. Nieuwe medewerkers op de werkvloer worden bij de NIVO Academie opgeleid door medewerkers uit het werkveld. Inmiddels geven we ook schoonmaak opleidingen aan (nieuwe) medewerkers van externe bedrijven. Het leren vanuit de praktijk zorgt voor een optimaal resultaat. NIVO is een hecht familiebedrijf; persoonlijke betrokkenheid, coaching, het bieden van de juiste doelen en opleiden zijn belangrijke factoren. Deze factoren vindt u ook terug in de aanpak van de opleidingen bij de NIVO Academie.

Social Return

Dat Social Return(SROI) en Inclusie belangrijke thema’s zijn bij NIVO daar kan niemand omheen. Bij NIVO zit Social Return en inclusie al enige jaren in het DNA. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te werken. Om dit goed te coördineren heeft NIVO een Manager Social Return.

Vitaliteit
Werken in de schoonmaak is hard werken. Door de komende jaren meer aandacht te besteden aan duidelijke werkinstructies, resultaatgericht werken en dagschoonmaak probeert NIVO de werkdruk te verlagen.

Verzuimpreventie

NIVO haar medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal. Voor het midden en lang verzuim blijft veel aandacht bij NIVO, daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan preventie. We streven naar een zo laag mogelijk ziekteverzuim en het ervaren van werkgeluk. 

 

CIRCULAIR schoonmaken

In 2050 moet Nederland een volledig circulaire economie zijn. De wereldbevolking groeit, grondstoffen worden schaars of raken zelfs uitgeput, en de uitstoot van schadelijke stoffen moeten we terugdringen. Bij de NIVO Groep draait dan ook alles om circulair schoonmaken voor een schone toekomst. Het maximaal hergebruiken van ieder product en alle grondstoffen. NIVO gaat bijdragen door projecten inrichten met de producten van Schoner Schoon. Dit pakket bestaat uit schoonmaakmiddelen en materialen met 83% minder plastic en 88,3 minder microplastic die bewezen minder belastend zijn voor het milieu. Dit is gecheckt en goedgekeurd door de Plastic Soup Foundation.

Plannen voor de toekomst

MVO & Duurzaamheid zijn een breed begrip en is iets wat continu in ontwikkeling is. Om dit concreet & toekomstbestendig te maken, heeft NIVO zich in 2021 gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Begin 2022 zijn in diverse overlegvormen bepaald welke SDG’s het meest relevant en significant, ofwel het meest belangrijk voor NIVO zijn. Op basis van de belangrijkste SDG’s heeft NIVO zes ‘SDG speerpunten’ vastgesteld voor de aankomende jaren. Deze speerpunten zijn verwerkt in ons MVO-en duurzaamheidsprogramma. Benieuwd naar dit programma? Neem contact op.

Een concreet voorbeeld is het feit dat NIVO als eerste schoonmaakbedrijf gecertificeerd is voor het Schoner Schoon concept.