Hospitality

Hospitality: Overdag schoonmaken op scholen

NIVO adviseert steeds vaker om een deel van de schoonmaakdienstverlening op scholen overdag uit te voeren. Overdag schoonmaken heeft een aantal grote voordelen voor de scholen: de toiletten worden tussentijds schoongemaakt, de communicatie tussen school en schoonmaakmedewerker verloopt sneller en efficiënter en eventuele incidenten worden sneller opgelost.

Wanneer schoonmakers overdag op school zijn, zijn ze zichtbaar voor leerlingen en personeel. We ervaren meer wederzijds respect en waardering voor de werkzaamheden die worden uitgevoerd om het onderwijsproces te ondersteunen. De schoonmaakmedewerkers zijn daardoor meer gemotiveerd.

Essentieel onderdeel van dagschoonmaak is het gastheersschap. Naast het behalen van de schoonmaakkwaliteit zijn onze medewerkers ook gastheer of -vrouw. Dit houdt bijvoorbeeld in: communicatie met leerlingen en docenten, de deur even ophouden en een kapotte lamp melden.

Hospitality opleiding

Om de schoonmaakmedewerkers handvaten te geven hoe zij dit in de praktijk het beste uitvoeren, volgen zij in het eerste kwartaal de opleiding Hospitality bij onze NIVO academie. In de opleiding wordt speciale aandacht besteed aan het communiceren met de gebouwgebruikers, het gedragen als gastheer/-vrouw en het signaleren van gebouwgebreken. Aan het einde van het tweede kwartaal hebben alle schoonmaakmedewerkers de opleiding ‘Hospitality’ gevolgd en met succes afgerond.

Praktijkgericht opleiden loont

We onderscheiden ons op opleidingsgebied binnen de schoonmaakbranche door opleidingen en trainingen aan te bieden via onze eigen opleidingsacademie. In oktober 2012 hebben we de NIVO-Academie opgericht. De opleidingen worden verzorgd door praktijkdocenten in dienst van NIVO. Zij zijn werkzaam in het middenkader en hebben veel feeling met de praktijk, zij kennen alle “ins and outs” waar schoonmaakpersoneel mee te maken krijgt.

NIVO heeft de afgelopen jaren gemerkt dat de technische kwaliteit door intensief opleiden sterk is verbeterd. Doordat NIVO de opleidingen in eigen beheer heeft, kunnen de praktijkdocenten de cursisten extra lesstof bieden. We passen de opleiding aan op de schoonmaak bij de klant. Er wordt extra aandacht besteed aan: signaleren gebouwgebreken, representativiteit, proactief meedenken en signaleren (klantgericht werken) en integriteit in verband met vertrouwelijke documenten.

Als regionaal schoonmaakbedrijf doen we het goed met een top 10-plaats wat betreft Basisopleiding Schoonmaak en een top-3 plaats voor de Basisopleiding Vloeronderhoud.
In totaal hebben we 889 diploma’s mogen uitreiken basisvakopleiding Schoonmaak. (gegevens t/m 2017)
Voor de basisvakopleiding Vloeronderhoud zijn er in totaal 98 mensen succesvol opgeleid. (gegevens t/m 2016)

Op www.ras.nl kunt u per schoonmaakbedrijf inzien hoeveel medewerkers er zijn opgeleid. Als regionaal schoonmaakbedrijf doen we het goed met een top 10-plaats wat betreft Basisopleiding Schoonmaak en een top-3 plaats voor de Basisopleiding Vloeronderhoud. 

Representatieve werkkleding

Bij klantbeleving hoort ook de eerste indruk van de schoonmaker. NIVO heeft daarom een herkenbare representatieve kledinglijn voor de medewerkers. Deze kledinglijn is bij zowel onze medewerkers als onze klanten tot nu toe erg goed ontvangen. 

 

 

 

 

Wilt u meer informatie over NIVO? 088 - 284 95 15 Vraag vrijblijvend een offerte aan Offerte aanvragen