Onderwijs

NIVO verzorgt voor meer dan 300 scholen het schoonmaakonderhoud. Deze scholen zijn zowel in het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs.

Ervaren partner in schoonmaak in het onderwijs

Doordat we jarenlange ervaring hebben in deze branche, denkt NIVO praktisch mee. Het schooljaar bevat bijvoorbeeld 40 weken. De piekmomenten voor bijvoorbeeld groot onderhoud zijn in de zomer- en kerstvakantie. Hygiëne is belangrijk voor verschillende doelgroepen: zowel voor de ouders, de leerkrachten en vooral voor de leerlingen.

Hoe speelt NIVO in op de knelpunten in het onderwijs?

Natuurlijk spelen wij dagelijks in op de grootste knelpunten binnen het onderwijs: het sanitair, de inloop en de tijd die per locatie kan worden ingezet. We denken creatief mee in oplossingen per sector en komen met een onderhoudsplan. Voor het onderwijs denken we mee hoe we kinderen het beste kunnen benaderen. Zo hebben we de ‘Trots op je pot campagne’ ontwikkeld en kosteloos aangeboden. Dit is een campagne ter bewustwording van de hygiëne van toiletpot. Daarnaast werken we met veegdiploma’s, (sociale bewustwording) en introduceren we kostenbesparende innovaties, zoals de Iwax methode voor linoleum vloeren.

Snel schakelen met een plan per ruimte

Slim werken door we door bijvoorbeeld Taakroulatie (de ene dag start de schoonmaker in de ruimte van groep 1, de andere dag start hij/zij in het lokaal van groep 8). Daarnaast zijn juiste middelen en materialen (bijv. urinevanger), afspraken op maat (bijvoorbeeld curverkratten bij scholen met zandbak of roosters bij de deur) vanzelfsprekend.

In het voortgezet en hoger onderwijs is voor bewustwording belangrijk. Het gedrag van leerlingen/studenten heeft immers veel invloed op de (sanitaire) omgeving. Ook het bewust worden van het afval scheiden kan veel besparingen opleveren.

Direct contact

Aansturing erg belangrijk. Een goed contact tussen schoolleiding, uitvoering en objectleiding is van wezenlijk belang. NIVO heeft korte lijnen en werkt met directe 06 nummers.

Wilt u meer informatie over NIVO? 088 - 284 95 15 Vraag vrijblijvend een offerte aan Offerte aanvragen